Tips

Songteksten voor Vragenderwijs Rood en Blauw:

Bij de spellen Vragenderwijs Rood en Vragenderwijs Blauw is er ook steeds een set kaarten met vragen over liedjes. Vanwege auteursrechten kunnen we helaas op het spelkaartje en/of in de handleiding maar een of twee regels van een songtekst opnemen.

Gelukkig zijn de teksten van liedjes tegenwoordig makkelijk te vinden via Google. Het makkelijkst is de eerste zin van het liedje bij Google in te voeren. Je krijgt dan automatisch een serie links naar websites met de tekst van het liedje. Sommige websites spelen ook het liedje af, wat handig kan zijn.

Sommige van die websites worden beheerd door mensen die zelf van muziek houden en die doen dat op vrijwillige basis. Helaas houden ze het vaak niet meer bij na een aantal jaren. Sommige websites staan vol met reclame en hebben daar een verdienmodel van gemaakt. Sommige van deze websites plaatsen de liedjesteksten en het lied op het internet zonder dat ze daarvoor toestemming hebben geregeld. Het gevolg is dat veel van deze websites naar verloop van tijd weer zijn verdwenen of ineens een andere naam hebben gekregen. Voor mij is dat niet bij te houden.

Hieronder een aantal sites die handig kunnen zijn, maar het meest handige vind ik dus zelf de eerste regel van het lied in Google in te typen en dan op die tekst te laten zoeken.

https://www.songteksten.nl/: De plek waar je alle songteksten kan vinden.

https://songteksten.net/: Your favourite lyrics.

http://www.volksliedjes.nl : Pagina met teksten en melodieën van Nederlandse volksliederen en -liedjes.

http://www.liederenbank.nl/: In de Nederlandse Liederenbank zijn ruim 180.000 Nederlandse liederen ontsloten, van de Middeleeuwen tot de twintigste eeuw.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

This site uses cookies. Find out more about this site’s cookies.
MENU

Bureau Edubooks